Info za uporabnike

Direktne obremenitve

Od 1. novembra 2012 uporabniki storitev javnih podjetij vse aktivnosti povezane z direktnimi obremenitvami SEPA (sklenitev direktne obremenitve, ukinitev direktne obremenitve, sprememba plačilnega računa) urejate na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o., z obrazcem Soglasje za direktno obremenitev SEPA, in sicer na dva načina:

  1. osebno v pritličju poslovne stavbe JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. na Verovškovi ulici 70 v Ljubljani, vsako sredo in petek od 8. do 13. ure.  Dostop je mogoč z mestnim avtobusom številka 18, za stranke pa so na voljo tudi parkirišča na dvorišču poslovne stavbe (za vstop na parkirišče je potrebno pozvoniti pred zapornico). Uporabniki s seboj  potrebujete še veljaven osebni dokument, bančno kartico in račune (UPN), za katere želite urediti soglasje za direktno obremenitev;
  2. po navadni ali elektronski pošti. Uporabniki morate pravilno izpolnjen in podpisan obrazec Soglasje za direktno obremenitev SEPA poslati skupaj s fotokopijo bančne kartice na naslov JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana. Skenogram izpolnjenega in podpisanega obrazca oziroma elektronsko podpisan in izpolnjen obrazec, lahko uporabniki skupaj s skenogramom bančne kartice pošljete tudi po elektronski pošti na e-naslov posta@jhl.siPrimer izpolnjenega obrazca Soglasje za direktno obremenitev SEPA.

Za ureditev direktne obremenitve potrebujete bančno kartico in račune (UPN), za katere želite urediti soglasje za direktno obremenitev, ob osebnem obisku pa tudi osebni dokument za vpogled.

Ne. Za uporabnike, ki račune za storitve omenjenih javnih podjetij že plačujete z direktnimi obremenitvami s svojih plačilnih računov, način plačevanja in dogovorjeni datumi ostajajo nespremenjeni. V tem primeru vam ni potrebno izvesti nikakršnih aktivnosti, saj se je sistem direktnih obremenitev prenesel direktno iz bank na podjetja.

S prejetim računom boste na obrazcu UPN obveščeni o znesku direktne obremenitve, na njem bo tudi navedba DIREKTNA OBREMENITEV SEPA. Dejansko obremenitev lahko vedno preverite na bančnem izpisku vašega plačilnega računa.

Da. Soglasje za direktno obremenitev SEPA lahko poda tudi plačnik oziroma imetnik plačilnega računa, ki ni prejemnik računa za storitve. V tem primeru je potrebno na obrazcu Soglasje za direktno obremenitev SEPA navesti tudi podatke o prejemniku računa za storitve.

Ne glede na to, ali je obrazec UPN prečrtan ali ne, je pomembno, da je na njem namesto imena in priimka plačnika zapisano, da gre za plačilo preko direktne obremenitve, navedena pa je tudi referenčna oznaka soglasja.

V skladu z zahtevami evropske regulative s področja plačilnih instrumentov (SEPA Direct Debit, krajše SDD) je bilo potrebno sistem direktnih obremenitev, najkasneje do 31. 12. 2012, prenesti iz bank na podjetja. V želji uporabnikom zagotoviti prijetno uporabniško izkušnjo, na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o. omogočamo ureditev direktnih obremenitev uporabnikom storitev javnih podjetij ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o., JP VOKA SNAGA d.o.o., ŽALE, d.o.o. in JP LPT d.o.o. na enem mestu.

Da. Ne glede na to, ali bodo uporabniki prejemali e-račun v elektronsko banko ali na elektronski naslov, ostane v veljavi sklenjeno soglasje za direktno obremenitev SEPA.

Aktivacija direktne obremenitve v informacijskem sistemu se izvede še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan po prejemu vašega soglasja. Začetek izvajanja direktne obremenitve je v javnih podjetjih različen, odvisen je od trajanja obračuna storitev v posameznem podjetju, ko vnos sprememb ni možen. V večini primerov bo vaš naslednji račun že plačan preko direktne obremenitve, lahko pa šele za obračunano storitev naslednjega obračunskega obdobja.

Več informacij lahko dobite na:

Dostop do poslovne stavbe JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. je mogoč z mestnim avtobusom številka 18.

Da, brezplačno parkiranje za obiskovalce je urejeno na dvorišču poslovne stavbe. Za vstop na parkirišče morate pozvoniti pred zapornico.

Datoteke
PDF icon Soglasje za direktno obremenitev SEPA [pdf | 254,6 KB]
PDF icon Primer izpolnjenega Soglasja za direktno obremenitev SEPA [pdf | 653,3 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n