O družbi

Družbeno odgovoren delodajalec

Revizorski svet Ekvilb Inštituta nam je 14. aprila 2021 podelil Pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec - krovni certifikat, ki postaja mednarodno priznan ter uveljavljen certifikat na področju trajnostnega poslovanja.

Družbena odgovornost je ena temeljnih vrednot podjetja, prav tako pa osnova zdravega in spodbudnega družbenega in naravnega okolja. Zato smo se v letu 2020 odločili, da bomo svoje družbeno odgovorne aktivnosti združili in nadgradili ter pristopili k aktivnostim za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec.

Za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec izvajamo 12 temeljnih ukrepov na vseh štirih razpisanih področjih. Temeljni ukrepi so:

 1. varčna osvetlitev;
 2. politika izklapljanja elektronskih naprav;
 3. pravica do prošnje za prilagoditev delovnih pogojev;
 4. spodbujanje in zagotavljanje spoštovanja zasebnega življenja zaposlenih;
 5. zagotavljanje zdravega delovnega okolja z učinkovitim medsebojnim sodelovanjem zaposlenih oziroma njihovih predstavnikov;
 6. sodelovanje zaposlenih pri presoji področja varnosti in zdravja pri delu;
 7. izobraževanje vodij s področja medgeneracijskega sodelovanja;
 8. zagotavljanje usposabljanja in izobraževanja za vse starostne skupine;
 9. tim za družbeno odgovornost podjetij;
 10. zaveza vodstva družbeni odgovornosti;
 11. poročanje in spremljanje družbeno odgovornih aktivnosti;
 12. identifikacija deležnikov (zainteresiranih strani) in vključujoče sodelovanje z njimi.

Aprila 2021 nam je bil podeljen krovni pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec.

Po uspešni implementaciji pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec smo se odločili, da družbeno odgovorne prakse nadgradimo, zato smo pristopili k pridobivanju naprednega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. V okviru naprednega certifikata bomo obstoječe ukrepe nadgradili še z drugimi, ki se dotikajo področja zdravja in varnosti na delovnem mestu, organizacijskega upravljanja, usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja ter področja medgeneracijskega sodelovanja. V sklopu certificiranja naprednega certifikata je v implementaciji 39 izbranih ukrepov. Ukrepe si lahko preberete v spodnjem dokumentu.

Datoteke
PDF icon izbrani_ukrepi_v_sklopu_certificiranja_naprednega_certifikata.pdf [pdf | 187,3 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n