Izjava o dostopnosti

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Ur. l. RS, št. 30/18) omogoča dostopnost spletnega mesta www.jhl.si. Izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. na spletnem mestu www.jhl.si.

Spletna stran sledi smernicam standarda WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.0., standardu AA.

Opis dostopnih vsebin

Spletna stran omogoča preklop v visoko kontrastni način, ki omogoča pregledovanje vsebin v primernem kontrastu glede na standard.

Spletna stran ima kazalo strani, ki je izpostavljeno v zgornji navigaciji.

Spletno stran je mogoče upravljati s tipkovnico.

Spletno stran je mogoče brez izgube informacij povečati za 200 odstotkov.

Spletna stran omogoča skok na glavno vsebino.

Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo ter navigacijo.

Spletno stran je mogoče upravljati s tipkovnico s prikazom fokusa na izbrano povezavo.

Slikovnim materialom je dodan vpis alternativnega teksta, sheme imajo urejeno tekstovno vsebinsko razlago.

Spletna stran ima razpoznavne povezave. Povezave, ki se odpirajo v novem oknu, so ustrezno označene z ikono. Povezave imajo ustrezno označbo.

Spletna stran je, razen manjših izjem, optimizirana za bralnike.

Spletna stran ima dostopne obrazce.

Nedostopne vsebine

Dostopnost spletnega mesta nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, ker so objavljene v PDF formatu (soglasja, sporočila za javnost, ceniki). Dokumenti v PDF formatu imajo kot alternativo dodan obrazec za naročilo dostopne oblike dokumenta.

Izjeme

V skladu s 6. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) ni zagotovljena dostopnost naslednjim kategorijam dokumentov: letna poročila, strateški načrti in kodeks upravljanja ter dokumentom objavljenim v kategorijah javnih naročil in v Katalogu informacij javnega značaja.

Informacijske storitve spletišča so povezane z različnimi zalednimi sistemi družbe JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. in javnih podjetij ENERGETIKA LJUBLJANA, d.o.o., JP VOKA SNAGA d.o.o. in LPP d.o.o.. Zaradi številčnosti in kompleksnosti zalednih povezav ter pogostih sprememb pri vsebini bi prilagoditev vseh spletnih aplikacij po samooceni predstavljala nesorazmerno breme, predvsem z vidika finančnih posledic, ki bi nastale za JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o.. Za prilagoditev čim večjega števila gradnikov spletišča si bomo prizadevali pri načrtovanju novih nadgradenj.

Dodatna vprašanja

V kolikor naletite na težavo glede dostopnosti, prosimo, da nas o tem obvestite. V primeru, da imate glede dostopnih/nedostopnih vsebin dodatna vprašanja, nam lahko pišete na urad@jhl.si, info@jhl.si ali pokličite na 01 47 40 800.

Informacije o inšpekcijskem nad​zoru

Nadzor izvajajo inšpektorji za informacijsko družbo.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo

Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
Inšpektorat za informacijsko družbo | GOV.SI

Datum objave Izjave o dostopnosti: 2. 7. 2021

Zadnja posodobitev Izjave o dostopnosti: 18. 4. 2023

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n