Info za uporabnike

Direktne obremenitve

SEPA je kratica za Single Euro Payments Area, ki predstavlja enotno območje plačil v evrih. Direktna obremenitev SEPA je plačilna storitev, s katero uporabnik iz kritja na svojem plačilnem računu poravna obveznost do prejemnika plačil v Sloveniji in drugih državah na območju SEPA.

V skladu z zahtevami evropske regulative s področja plačilnih instrumentov (SEPA Direct Debit, krajše SDD) je JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. s 1. novembrom  2012 prešel na direktne obremenitve SEPA. Za uporabnike storitev javnih podjetij ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o., JP VOKA SNAGA d.o.o., ŽALE, d.o.o. in JP LPT d.o.o. to pomeni, da vse v zvezi z direktnimi obremenitvami urejajo na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o. S prehodom na direktne obremenitve SEPA se za uporabnike, ki so račune za storitve omenjenih javnih podjetij že plačevali z direktnimi obremenitvami, način plačevanja in dogovorjeni datumi plačila niso spremenili, saj se je sistem direktnih obremenitev prenesel direktno iz bank na podjetja.

Uporabniki storitev javnih podjetij ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o., JP VOKA SNAGA d.o.o., ŽALE, d.o.o. in JP LPT d.o.o. vse aktivnosti povezane z direktnimi obremenitvami SEPA (sklenitev direktne obremenitve, ukinitev direktne obremenitve, sprememba plačilnega računa) urejajo na JAVNEM HOLDINGU Ljubljana, d.o.o., z obrazcem Soglasje za direktno obremenitev SEPA, in sicer na dva načina:

  1. osebno v pritličju poslovne stavbe JAVNEGA HOLDINGA Ljubljana, d.o.o. na Verovškovi ulici 70 v Ljubljani, vsako sredo in petek od 8. do 13. ure. Dostop je mogoč z mestnim avtobusom številka 18, za stranke pa so na voljo tudi parkirišča na dvorišču poslovne stavbe (za vstop na parkirišče je potrebno pozvoniti pred zapornico). Uporabniki s seboj potrebujejo še veljaven osebni dokument, bančno kartico in račune (UPN), za katere želijo urediti soglasje za direktno obremenitev;
  2. po navadni ali elektronski pošti. Uporabniki morajo pravilno izpolnjen in podpisan obrazec Soglasje za direktno obremenitev SEPA poslati skupaj s fotokopijo bančne kartice na naslov JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., Verovškova ulica 70, 1000 Ljubljana. Skenogram izpolnjenega in podpisanega obrazca oziroma elektronsko podpisan in izpolnjen obrazec, lahko uporabniki skupaj s skenogramom bančne kartice pošljejo tudi po elektronski pošti na e-naslov posta@jhl.siPrimer izpolnjenega obrazca Soglasje za direktno obremenitev SEPA.

Uporabniki lahko z uporabo enakega obrazca uredijo sklenitev direktne obremenitve, ukinitev direktne obremenitve ali spremembo plačilnega računa, z ustrezno označitvijo ene izmed treh možnosti na obrazcu. Pri ukinitvi direktne obremenitve ali spremembi plačilnega računa lahko uporabnik v predvidenih poljih za navedbo podatkov o storitvah, na katere se nanaša soglasje za direktno obremenitev SEPA, namesto številke zadnjega prejetega računa in vrste storitve oziroma pogodbe, navede referenčno oznako soglasja, ki ga želi ukiniti ali na katerega se nanaša sprememba. Referenčna oznaka soglasja, ki jo določi prejemnik plačila, je zapisana na dokumentu SOGLASJE za direktno obremenitev SEPA, ki vam ga JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. pošlje po izvedeni aktivaciji direktne obremenitve v svojem informacijskem sistemu, in na vsakem UPN obrazcu, ki je priložen izdanemu računu.

Primer UPN za uporabnika, ki plačuje z direktnimi obremenitvami.

Primer UPN za uporabnika, ki plačuje z direktnimi obremenitvami

Na UPN obrazcu je poleg referenčne oznake soglasja zapisano, da se plačilo izvede preko direktne obremenitve SEPA, navedena sta tudi znesek direktne obremenitve in datum obremenitve plačilnega računa plačnika, ki je 18. dan v mesecu oziroma prvi naslednji bančni delovni dan.

Soglasje za direktno obremenitev SEPA lahko poda tudi plačnik oziroma imetnik plačilnega računa, ki ni prejemnik računa za storitve.

Za odgovore na vprašanja glede direktnih obremenitev uporabniki lahko pokličejo na telefonsko številko 01 4740 866 (pisarna direktnih obremenitev). Vprašanje lahko pošljejo tudi po elektronski pošti na e-naslov posta@jhl.siOdgovori na pogosta vprašanja na temo direktnih obremenitev.

Več informacij  v zvezi s SEPA direktnimi obremenitvami lahko dobite na povezavi:

Okolju prijazno prejemanje e-računov.

 

Datoteke
PDF icon Soglasje za direktno obremenitev SEPA [pdf | 254,6 KB]
PDF icon Primer izpolnjenega Soglasja za direktno obremenitev SEPA [pdf | 653,3 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n